null

Woodwatch

Geplaatst door undefined on 13th Feb 2022

WoodWatch is al enkele jaren een gat in de markt. Het merk biedt prachtige, kwalitatieve horloges aan. De sieraden zijn gemaakt van hout; een duurzame grondstof. Naast het gebruik van deze duurzame grondstof, hebben de oprichters nog een milieuvriendelijk doel: in het jaar 2025 wilt WoodWatch een miljoen bomen hebben geplant. Om dit doel te realiseren, zochten zij een samenwerking met twee organisaties: Trees for all en Trees for the Future.

Dankzij de samenwerking met Trees for all werd het mogelijk om de pakketbezorging CO2-neutraal te maken. Hierbij zullen er bomen worden geplant in het Smart Forest in Bolivia per pakketje dat WoodWatch internationaal verzendt.

Trees for the future zet zich in om een boom te planten per product dat is verkocht met het Forest Garden-programma. Op die manier kan WoodWatch hun houtverbruik en koolstofvoetafdruk compenseren. De oprichters van WoodWatch hopen hiermee andere bedrijven te inspireren en hen bewuster te maken van klimaatverandering en duurzaamheid.