null

Wat vinden wij belangrijk?

Geplaatst door undefined on 3rd Oct 2021

Proefdiervrij

Wereldwijd worden er jaarlijks ruim 192 miljoen dieren ingezet voor dierenproeven, waarvan circa 10 miljoen in Europa. Daarnaast worden er ook nog eens ruim 400.000 dieren gedood die niet ingezet worden om op te testen. De dieren worden in gebruikt om onze kennis op het gebied van het menselijk lichaam en de menselijke aandoeningen te verbreden. Echter zijn de dierenproeven enorm van invloed op het welzijn van de dieren, hieraan wordt in deze situaties volledig voorbij gegaan.

Gedurende de proeven worden de dieren in de meeste gevallen opzettelijk ziek gemaakt en ervaren de dieren pijn en stress. 
Bij ASHMUNDO worden ook proefdiervrije producten verkocht. 

Veganistisch

ASHMUNDO heeft producten in het assortiment die op veganistische wijze geproduceerd zijn. In andere woorden: gedurende de productie is er geen enkel dier te pas gekomen. Zo zijn er geen dierlijke materialen, waaronder wol, leer en suède, verwerkt in de veganistische kledingstukken en is er geen gebruik gemaakt van dierlijke hulpstoffen.

Deze aanpassingen maken een groot, positief verschil in het leven van de dieren en voor het milieu, met daarbij de positieve bijkomstigheid dat deze specifieke manier van produceren geen invloed heeft op het aanzicht van het product.

Duurzaam

Daarnaast hecht ASHMUNDO veel waarde aan een ‘duurzame productie’. Door duurzaam te produceren, wordt het milieu weinig tot niet belast en hierbij wordt er rekening gehouden met de werkomstandigheden van de arbeiders.

Katoen wordt veel gebruikt bij de productie ‘normale’ kleding. Echter heeft een katoenplant veel water nodig en wordt de bodem enorm uitgeput. Om de bodem zijn kwaliteit te behouden, is er veel kunstmest nodig en worden er veel bestrijdingsmiddelen toegepast om insecten te bestrijden. Kortom: dit heeft z’n weerslag op onze aarde. Bij de productie van duurzame kleding wordt er gebruik gemaakt van andere soort stoffen of stoffen waarbij de bodem zijn kwaliteit behoudt. Zo biedt ASHMUNDO ook producten met biologisch katoen, waarbij de bodem niet wordt uitgeput en er geen pesticiden worden gebruikt. Indien er andere stoffen worden gebruikt, zullen de planten gemakkelijk groeien en is er geen kunstmest nodig. Daarnaast zal de plant maar weinig water vergen door zijn lange, diepe wortels. Hierdoor zal de bodem minder uitgeput worden en erosie worden voorkomen. Tot slot trekken dit soort planten weinig insecten aan, waardoor er ook vrijwel geen gebruik gemaakt hoeft te worden van bestrijdingsmiddelen.

Natuurlijk

ASHMUNDO biedt ook producten aan die vervaardigd zijn van natuurlijke materialen.

De natuurlijke vezels zijn afkomstig van planten, wol of draad uit de natuur. Onder meer katoen, wol, bamboe, zijde en linnen zijn veelgebruikte vezels bij de productie van natuurlijke kleding en de andere aangeboden producten. Hierbij wordt dus enkel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zonder schadelijke chemicaliën

Nul afvaldoel

Waar vroeger het proces cradle-to-grave werd toegepast, kan er momenteel over cradle-to-cradle gesproken worden. Cradle-to-cradle houdt in dat alle afgedankte materialen opnieuw gebruikt of verwerkt kunnen worden en daardoor een tweede, derde, vierde of wellicht vijfde levensfase inluiden.

Het doel van deze manier van recyclen is bewustwording, waarbij de mens vanuit andere opvattingen naar consumptie kijkt en door ogenschijnlijk kleine aanpassingen een duurzame levensstijl realiseert. Dit wordt bij ASHMUNDO toegepast door het geringe gebruik van plastic bij de verpakkingen. Door de materialen te hergebruiken of het onnodige gebruik te verminderen, zullen we gezamenlijk de uitstoot verminderen en de planetaire, menselijke, dierlijke en plantaardige gezondheid waarborgen.

Social good

Voor lange tijd werden de slechte werkomstandigheden van de fabrieksarbeiders geaccepteerd. Om te kunnen spreken van duurzame producten spelen de werkomstandigheden van de arbeiders een grote rol. Veel bedrijven willen profiteren van de goedkope arbeidskrachten en lage transportkosten, waardoor veel productie in Aziatische landen plaatsvindt. Hoewel de prijzen opmerkelijk lager zijn, zijn de arbeidsomstandigheden soms erbarmelijk ten opzichte van Europese landen. Sinds enkele jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan goede werkomstandigheden en eerlijke prijzen. Hierdoor zijn er wet- en regelgevingen opgesteld ter verbetering van de werkomstandigheden van de fabrieksarbeiders.

Biologisch

De vraag naar biologische producten wordt groter. ASHMUNDO zet zich in voor respect voor mens en milieu. Hierdoor beschikt ASHMUNDO onder meer over biologische producten. Vanaf het eerste productieproces zal er milieuvriendelijk en arbeidsvriendelijk gewerkt worden.

Om o.a. de biologische kleding daadwerkelijk te kunnen bestempelen als ‘biologisch’ zal het proces van het maken van biologische kleding worden gecontroleerd door SAI. Deze instantie is verantwoordelijk voor het uitgeven van certificaten indien er sprake is van goede arbeidsomstandigheden. Voor de biologische teelt zijn er diverse instanties die certificaten uitgeven voor een goede, biologische teelt.

Handgemaakt

Bij ASHMUNDO zijn handgemaakte producten verkrijgbaar. De handgemaakte producten zijn op een duurzame en ethische wijze geproduceerd om de klanten te voorzien van kwalitatief goede producten. 

Wanneer het niet zeker is of een product aan 1 van deze voorwaarden voldoet, staat het er niet bij. Dit wil niet altijd zeggen dat het product niet duurzaam, handgemaakt, proefdiervrij, biologisch, social good, veganistsich of natuurlijk is.